Binnenplaat achterklep verwijderen

Wanneer je de binnenplaat van de achterklep wilt gaan verwijderen, stuit je direct op een soort plastic schroeven waarvan niet direct duidelijk is hoe ze te verwijderen en of ze te hergebruiken zijn.

Met de juiste maat inbussleutel zijn de clips te verwijderen. Het is belangrijk om tijdens het draaien licht aan de inbussleutel te trekken. De schroef draait dan netjes uit de achterplaat. Wanneer ook het tweede rondje begint te draaien kan je met een beetje kracht de volledige clip uit de achterplaat trekken.

Belangrijk is om goed op te letten dat je de clip niet kapot draait met de inbus. De clips zijn van kunststof en zodra er iets teveel kracht op komt, maak je het inbusgat wijder, waardoor je de clips niet kunt hergebruiken en de plaat niet terug kan plaatsen of vervangen. Op zich kosten de clips niet zoveel, maar als je nieuwe moet regelen, kun je niet verder.


Wanneer ook het tweede rondje begint te draaien kan je met een beetje kracht de volledige clip uit de achterplaat trekken.

Vergeet ook niet om het hengsel waarmee je de achterklep kunt sluiten te verwijderen. Deze zit vast met twee kruiskopschroeven en haakt aan de andere kant in een gat. Het spreekt redelijk voor zich.

Wanneer de binnenplaat volledig verwijderd is, wordt de achterklep en het sluitwerk zichtbaar. Het is nu bijvoorbeeld ook mogelijk om een kabel te plaatsen waarmee je de achterklep van binnenuit open kan maken. Handig als nooduitgang of om ’s ochtends bij het wakker worden de klep open te zetten, zonder de bus uit te hoeven.

De achterklep zonder binnenplaat.

← Vorig bericht

Volgend bericht →

2 Reacties

  1. Elly Drost

    Als je binnenplaat hebt verwijderd kan je dan ook bij het rolgordijn?
    Deze rolt bij mij niet meer op en ik wil kijken of ik ‘m kan maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *