Omdat je in het Westfalia-interieur eigenlijk vrijwel niets kunt bevestigen zonder meteen in je bus te gaan schroeven of boren, ben ik gaan nadenken over een creatieve oplossing. Want waar laat je nou dat zaklampje dat je ’s nachts bij de hand wilt hebben? En andere losliggende kleine spullen? Of hoe bevestig je sfeerverlichting? De standaard in de bus aanwezige drukknopen bleken de uitkomst.

Aan deze drukknopen bevestig je nylon bandjes met een D-ring of een standaard ‘sleutelhanger-ring.’ De nylon bandjes maak je van stof die je bij de fourniturenzaak kunt kopen, of van de riemen van een oude rugzak of weekendtas die je over hebt.

De drukknopen zijn op zich wel te vinden, maar als je ‘dubbele drukknopen’ wilt hebben, moet je goed zoeken. Je hebt deze nodig in combinatie met deze. Het voordeel van dubbele drukknopen is dat je de oorspronkelijke plek waar de drukknoop zat nog kunt blijven gebruiken.

D-ring of standaard sleutelhangerring.

Je kunt kiezen voor een D-ring, maar ook voor zo’n standaardring die aan je sleutelbos hangt. Of je gebruikt een karabijner.

Op verschillende plekken in de bus, kun je nu allerlei zaken bevestigen.
De dubbele drukknoop zorgt er voor dat er ook op het bevestigingsbandje weer iets vastgemaakt kan worden. Zoals bijvoorbeeld de standaard gordijntjes.