Theedoekhouder met haakjes

Brandrup verkoopt voor de VW T4 (en de T5 en T6) een handige assecoire met de naam ‘Kleiderhaken mit handtuchhalter’ (Kledinghaken met handdoekhouder). Op zich best een leuke toevoeging aan de bus. Om theedoeken boven het aanrecht op te hangen, of een verdwaalde zwembroek die nog niet droog is. Eigenlijk is het niet veel meer dan twee haakjes, met daartussen een elastisch koord. Dat kunnen we zelf!

Benodigheden:

3 stukjes nylon band (zoals de banden van een rugzak)
Elastisch koord
3 D-ringen (of haken)
3 ringetjes
De originele schroeven die al in de bus zitten
Een naaimachine

De originele versie van Brandrup heeft 2 bevestigingspunten, zoals te zien op onderstaande foto.


De originele versie van Brandrup heeft 2 bevestigingspunten

Zelf ben ik gegaan voor een wat langere constructie met 3 bevestigingspunten. Om te beginnen knip je de bandjes op de juiste lengte. Vervolgens plaats je de D-ringen er in en stik je het band om. Daarna stik je het elastiek vast en prik je met een priem een gat voor de schroef. De schroef gaat door het ringetje en door het bandje en schroef je terug in de bus. Het koord trek je strak en dan meet je op welke afstand het volgende bevestigingspunt moet komen. Als je klaar bent en alle drie de schroeven hebt teruggeschroefd in de bus, kunnen de originele afdekdopjes weer op de schroeven.

Dit is het eindresultaat.

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Mooie site met waardevolle tips! Goed gedaan; ik maak zeker je theedoek houder en bevestigingshaakjes na.
    Merci!
    Groeten
    Koen (calibusje)
    Brugge, Belgiƫ

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *