DIY: LED-licht met bewegingssensor in de kastjes.

In tegenstelling tot de nieuwe T6, heeft de T5 geen verlichting in de kastjes. Dit is ook niet direct een onmisbaar iets. Je hebt tenslotte al vele lampen in de bus zelf. Maar soms kan het handig zijn, ’s avonds of ’s nachts. Je kunt dan zien wat je zoekt, zonder al teveel licht te hoeven maken in de bus zelf. Het leek me dus leuk om dit toe te voegen. Ik ben echter geen held met electriciteit en zag mijzelf niet snel iets ‘vastknopen’ aan het bestaande electriciteitsnetwerk in de bus. En kabels met stekkers door de bus naar de bestaande stopcontacten, enkel voor een lampje in een kastje leek me wat overdreven. Daarom heb ik gekozen voor verlichting op batterijen. Bij Aliexpress vind je voor het luttele bedrag van 5 euro een mooi, goudgeel LED-lichtsnoer op batterijen, mét bewegingssensor!

Het LED-snoer, op batterijen én met bewegingssensor…

Het snoer met de LED’s kan je eenvoudigweg op de juiste maat knippen. De achterkant heeft een 3M-tape plakstrip en het snoer past perfect achter het opstaande randje van de kast. De behuizing voor de batterijen, waar ook de sensor op zit, is ook voorzien van een 3M-tape plakstrip en deze kan verticaal in het hoekje van de kast geplaatst worden. Deze ruimte kun je niet gebruiken voor spullen die je in het kastje wilt plaatsen, dus er gaat geen (nuttige) ruimte verloren. En op deze manier is ook de sensor goed geplaatst, waardoor deze al beweging herkent zodra je het deurtje opent. In onderstaande video zie je het eindresultaat, zowel in het donker als met licht.

In de video zie je de werking en de plaatsing van de LEd-strip en de sensor/batterijenhouder…

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Christof

    Goed hoor! Ik heb ‘m meteen ook besteld bij Ali. Ik had ze een tijd geleden ook gezocht voor onze T4, maar niet de juiste gevonden. Jij dus wel. Zoektermen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *