Omdat onze jongens nog te klein waren om samen in het bovenbed te slapen, waren we op zoek naar een oplossing voor een extra slaapplek. Er zijn verschillende bestaande oplossingen te koop, waarvan deze en deze ons wel wat leken, maar allen hadden zo hun nadelen, en echt goedkoop was het ook niet. Dus nagedacht over een creatieve oplossing. De eerste tijd hebben we het opgelost met een extra slaapplaats op de voorstoelen. Een handige oplossing. Maar na verloop van tijd realiseerden we ons dat we de voorstoelen toch liever gebruikten om op te zitten, of als opslagplek. En dus werd er nagedacht over een extra slaapplaats achterin de bus.

Een bedje achterin de bus, aan ons voeteneinde leek de beste oplossing. We wilden iets dat voldeed aan de volgende eisen:

1: goed om in te slapen voor een baby / klein kind
2: lichtgewicht
3: makkelijk te installeren / verwijderen
4: GEEN blijvende wijzigingen aan de bus
5: mag niet teveel ruimte in de bus innemen wanneer het niet gebruikt wordt
6: het bedje moet het in- en uitklappen van de bus niet in de weg staan
7: betaalbaar

Na een hoop nadenkwerk (vooral eis 3,4,5 en 6 waren lastig) zijn we uitgekomen op onderstaande. Het werkt super! Wie weet heeft iemand anders er iets aan.

Het frame is gemaakt van pvc verwarmingsbuis. Superlichtgewicht en toch stevig.

Voor de zekerheid hebben we het frame verstevigd met aluminium buizen (in de pvcbuizen). Niet per se nodig, maar zo kunnen kindjes tot latere leeftijd er op blijven slapen. Zelfs met deze toevoeging weegt het bedje nauwelijks iets.

Aan de rechterzijde steunt het frame op de rand van het raam, om geen blijvende wijzigingen aan de bus te hoeven aanbrengen.

Hier zie je dat beter. Het frame past netjes achter de opgeklapte bank. Als onze jongste dan smiddags slaapt, kunnen wij de bus gewoon blijven gebruiken.

Aan de linkerkant klemt het frame tegen de middenrand van de hoge kast.

Hier hebben we (inklapbare) poten toegevoegd. Wederom een oplossing om geen blijvende wijzigingen aan de bus te hoeven maken.

Sommige delen van het frame zijn gelijmd. Het deel met de poten niet, zodat dit draaibaar blijft om het frame in te kunnen klappen, om het op te kunnen bergen.

Het totale frame, inclusief beschermende rode doppen die de vloer beschermen en schuiven voorkomen, past netjes onder het matras en precies op de bodem.

met doek ziet het er dan zo uit (onderkant) en is met klittenband vastgemaakt. Het doek is verwijderbaar en dus te wassen.

Dit is de bovenkant.

Zo ziet het er uit in de bus.

Voldoende ruimte voor onze voeten en mocht hij uit het bedje vallen dan land hij zacht.Overigens gebeurt dat tot nu toe niet, ook omdat de stof wat doorhangt onder zijn gewicht.

Doordat de deur van de hoge kast verder naar voren komt dan de vloerplaat, past het bedje goed geklemd op zijn plek, maar past hij ook precies pas onder op de vloer/bodem. Dat betekent dat je ‘m zonder problemen opbergt en hij toch strak geklemd is als hij opstaat.

Het bedje is gemaakt voor onze jongste (1.5) maar die van 3.5 slaapt er ook best.

Voor nog geen 40 euro is dit een mooie oplossing om een extra slaapplaats te creƫren. Zonder dat je de voorstoelen hoeft op te geven. Het frame is in de kleur van het interieur van de bus! De stof kan je daar ook op aanpassen. Het geheel is lichtgewicht en is makkelijk op te zetten en weer op te ruimen.

Wie weet heeft iemand anders wat aan dit idee!